Clotted Cream

Jeg ELSKER scones med Clotted Cream og marmelade. Det er virkelig noget af det skønneste at spise til en god kop the.

Nu er der ikke nogen mejerier i Danmark der laver Clotted Cream endnu, så det er svært at skaffe. Man kan i nogle thehandlere dog købe en variant på glas fra England, men prøv at lave det selv, det er bedre.

Det tager meeeeget lang tid at lave, men det er virkelig nemt. Jeg havde tilfældigvis en liter fløde der trængte til at blive brugt, men mindre kan gøre det. (Det rakte til 8 personer ca.)

Til 4 personer

1/2 liter økologisk fløde

Fløden hældes i et ovnfast fad eller ovnfast skål. Tildækkes med sølvpapir og stilles i ovnen ved 75-80 grader i ca. 12 timer. (Der må ikke røres da fedtet i fløden skal samle sig foroven)

Stil på køkkenbordet og lad køle lidt ned inden det stilles ind i køleskabet i en 5-6 timer. Fedtet i fløden har nu samlet sig foroven i en tykt lag. Dette lag er din Clotted Cream som du nu kan tage op med en ske og putte i et fint glas. Og så er det bare om at få bagt nogle scones og invitere nogle gode veninder på the!

 (Holbarheden er ca. 4 dage i køleskab, og har du en rest efter at have spist scones kan det også anbefales på lun tærte)

Rest produktet i skålen er faktisk “Kaffefløde” som du kan bruge i kaffen, theen, i flødekartoflerne, saucen eller anden madlavning.

Bon Appetit 🙂

Varme thehilsner fra Mette Marie

Tags: , , ,

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.