Earl Grey Shortbread – Glutenfri

Nu er jeg jo lidt en snop når det kommer til the, jeg kan bedst lide dem rene uden tilsat aroma, men jeg har én svaghed, jeg ELSKER god gammeldags Earl Grey, gerne med en sjat mælk i. De her Earl Grey shortbreads gør mig glad helt ind i hjertet og jeg bager dem gerne på en regnfuld grå dag hvor jeg trænger til opmuntring og masser af the. Faktisk kan du fryse dejen i op til 3 måneder og så bage lidt af gangen når du trænger, når der kommer uventede gæster, eller når du lige mangler en værtindegave.

image

Ca. 60 stk.

300 gr. Smør (Der kan bruges en mælkefri variant hvis du ikke tåler laktose, tilsæt da et lille nip salt til dejen)
230 gr. Rørsukker + ekstra til drys
40 gr. Økologisk Earl Grey te
Revet skal af en øko citron
2 æg
300 gr. Rismel
125 gr. Kartoffelmel

Det hele hældes i en røremaskine og kører til det er blandet, men stadig “klumber” lidt. Brug hænderne til at samle dejen helt på bordet. Form dejen i aflange firkantede stænger, pak i film eller plastpose og læg i køleskab til dejen er hård,  gerne et par timer. Skæres ud og drysses med rørsukker. Bages ved 175 grader en ca. 8 min til de er netop gyldne i kanten. Lad stå på bagepladen en 2-3 minutter efter de er taget ud af ovnen og flyt dem så til en bagerist hvor de kan køle helt af, de bliver sprøde når de er kølet af. (Hvis de stadig er bløde når de blir kolde kan du bage dem lidt mere) Opbevares i kagedåse og holder et par uger. Dejen kan også fryses i op til 3 måneder.

Rigtig god bagelyst 🙂

Kærlige hilsner fra Mette Marie <3

imageimage

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.