Glutenfri Hindbærsnitter 

Mette Marie’s Glutenfri Hindbæsnitter!

Jeg elsker hindbærsnitter og har haft en del mislykkede forsøg på en glutenfri variant de sidste par år, men nu er den der næsten. (De smuldrer stadig lidt, men glasuren holder sammen på det hele og de smager SKØNT)

125 gr. Kartoffelmel ØKO

200 gr. Rismel ØKO

200 gr. Smør ØKO

90 gr. Flormelis ØKO

1 æggeblomme ØKO

Evt. Ca. 1 spk. Vand (Kun hvis dejen ikke hænger sammen, jeg bruger det sjældent)

Hindbærmarmelade af go kvalitet (eller anden frugtmarmelade) jeg bruger Fiordifrutta øko som er sødet med æble. Den er perfekt og flyder ikke ud under bagningen.

I en skål nuldrer du smørret sammen med mel og flormelis. Når smørret er fordelt i mel og sukker tilsætter du æggeblomme og ælter det sammen, hvis det ikke vil samles kan du tilsætte en anelse vand, kun lidt af gangen.  Her er det vigtigt ikke at ælte for meget, det skal samles hurtigt. Rulles ud på et stykke bagepapir i en stor firkant. Drys med rismel ved udrulningen så dejen ikke hænger fast. Fordel marmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over ved at tage fat i bagepapiret. Nu er det vigtigt at du kommer dejen i fryseren eller i køleskabet til den er gennemkold, det gør at snitterne smuldrer mindre, evt. bare læg dejen på et spækbræt så den er nemmere at flytte rundt på. Faktisk har jeg dem på frost sådan i min butik og bager dem fra frossen tilstand. Men du kan også køle dejen ned inden du ruller den ud hvis du syntes det er nemmere.

Inden du bager snitten fjernes det øverste stykke bagepapir forsigtigt.

Bages v. 180 grader i ca. 18-20 min. Til den er fin gylden.

Tages ud og køler af til den næsten er kold. Smøres med glasur med en go smørekniv eller spartel og pyntes med kornblomster eller hva du nu har. Skæres i snitter når glasuren er stivnet. Kanterne kan spises fluks eller gemmes til romkugler.

Go bagelyst kh. Mette Marie <3


    

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.