Glutenfri Italienske Boller

Jeg har egentligt haft kaldt disse boller for bløde boller i mit Bageatelier, da de er bløde indeni, men de ligner faktisk Italienske boller, og har en skøn skorpe, så nu får de nyt navn ?  Opskriften er ret stor og giver 2 plader boller ca. 22 stk. De er bedst den dag de er bagt, men de fryser vildt godt. 

1,5 liter lunkent vand
50 gr. loppefrøskaller
50 gr. gær
3 spk. salt (OBS: strøgne spsk. mål! jeg bruger fint Atlanterhavs salt fra Urtekram, hvis du bruger middelhavssalt eller billig hvid salt, tilsæt så kun 1,5 tsk)
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødt koriander
6 spk. ahornsirup
450 gr. rismel
250 gr. majsmel
150 gr. kartoffelmel

3 spsk. kokosfibermel
1 tsk. æblecider eddike

Det hele røres godt sammen, gerne på røremaskine i en 8-10 minutter. Hæver en times tid et lunt sted. Hældes derefter ud på et godt meldrysset bord, og dejen skæres i passende stykker. Jeg dypper dem lige i olivenolie og triller dem let i hænderne, så de blir dækkede med olien, derefter dypper jeg dem i rismel, men man kan også dyppe i frø, kerner eller birkes efter behag.

Bages straks de er formede i en godt varm ovn, giv dem gerne 220 grader de første 15 min og skru derefter varmen ned til 200 grader. De skal bage ca. 40 minutter i alt.

Vent med at skære dem over til de er kølet af.

Opskriften kan bages med mange forskellige slags mel efter behag, men kartoffelmelen eller en anden slags stivelse er vigtig.

Go bagelyst 

Kh. Mette Marie  

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.