Klassiske fastelavnsboller fra Mette Marie’s Kitchen – Glutenfri naturligvis

image

Min mor bagte altid de her fastelavnsboller med flødecreme i februar måned og jeg har altid ELSKET dem, og kan faktisk spise ret mange 😉 Derfor vidste jeg at jeg bare MÅTTE lave en glutenfri version af hendes opskrift, og den kommer her. Det skal lige siges at bollerne også er skønne bare bagt med lidt marcipan i og pyntet med chokoladeglasur hvis man har lidt travlt. (Mælkefri udgave findes her)

ca. 12 stk

Først koger du din egen kagecreme af:

2 Øko æg
4 spsk. Rørsukker
1 tsk. Vanillesukker
1 spk. Majsstivelse
2,5 dl. Rismælk (eller mandelmælk eller hva du nu har)
Det hele piskes sammen i en gryde og småkoger til det jævner. Tages af varmen og stilles til afkøling. Pisk lidt i den ind i mellem. 

Så du klar til at bage bollerne:

150 gr. Smør
2,5 dl. Rismælk (eller anden mælke variant)
40 gr. Øko gær
2 stk. Øko æg
25 gr. Loppefrøskaller
2 spsk. Rørsukker
1 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Vanillepulver eller vanillesukker.
100 gr. Majsstivelse
150 gr. Rismel + ekstra til udrulning
1 Sammenpisket æg til pensling.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk så det lige blir lunt og hæld over i en skål. Tilsæt æg, gær og loppefrøskaller og rør det godt sammen med et piskeris. Lad det lige stå et øjeblik så loppefrøene gelerer og tilsæt så alle de tørre ingredienser. Røres godt sammen og stilles til hævning i skålen en halv times tid. Dejen vil være meget blød, men har erfaret at det fungerer bedst sådan. Den vil sætte sig lidt mens den hæver og du tilsætter så bare lidt ekstra rismel efter hævning til dejen er til at have med at gøre og kan rulles ud.

Drys bord og kagerulle godt med rismel og rul dejen ud i en firkant der skæres i 12 firkanter. Læg en spk. Af din creme på hver firkant og luk enderne sammen og tryk til. (Sørg for at gemme 1 dl. til flødecremen)
Sættes på bageplade med bunden nedad og pensles med æg. Lad stå og hæve en 15 minutter (Hvis du har tid, eller smid dem bare ind med det samme)

Bag bollerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Til de er fint lysebrune.

De  kan spises som de er nu.. evt. Med ROM glasur, eller chokoladeglasur ?, eller fylde dem med flødecreme:

4 dl. Piskefløde
1 tsk. Vanillesukker eller vanillepulver
1 spsk. Flormelis
1 dl. Af din hjemmekogte kagecreme.

Pisk fløden til skum sammen med vanille og flormelis, tilsæt så cremen og bland det let sammen. Fyldes i sprøjtepose.

Nu tager du en skarp kniv og laver et lille kryds i din bolle hvor du kan sprøjte fyldet ind. Nogle gange skal der laves et hul mere på modsatte side hvis man kan mærke at cremen ikke når helt derover. Og hvis det er for besværligt kan man også bare skære bollen over, sprøjte skummet pænt på og lægge låget ovenpå i stedet.

Pyntes med chokoladeglasur rørt af kakaopulver, flormelis og kogende vand.

Bollerne er klart bedst den dag de er bagt. De kan fryses uden fyld og glasur.

Voila 

image image image image image  imageimage

Tags: , ,

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.