Marokkansk Appelsinkage – Glutenfri

Dette er bare den skønneste kage, saftig frisk og go. Opskriften her stammer fra Tante T, som jeg har startet med min familie, og der har den været en fast del af sortimentet lige siden thesalonen åbnede i 2006. Personligt spiser jeg den gerne med fuldfed 38% Creme Fraiche rørt op med vanillekorn, men ellers er kagen i sig selv laktosefri. Denne kage passer særligt godt til en en god kop the, f.eks Marokkansk Nana Mynte eller en klassisk sort the.
Til 1 kage – bagt i springform
2 økologiske appelsiner, helst ikke med for tyk skal (kogt i 2 timer)
6 æg
200 gr sukker
225 gr mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker eller vanillepulver
Kog appelsinerne med skal og det hele i 2 timer. Når de er kølet af brækkes de lidt op og eventuelle kerner fjernes. Derefter blendes de godt.
Bland mandelmelet med bagepulver og vanille. Pisk æg og sukker længe så det blir helt lyst og luftigt. Fold melet og appelsinmassen forsigtigt i og hæld i springform og bage i ca. 60 min v. 165* varmluft.
Når kagen er kold pyntes den med glasur, rørt med appelsinjuice. Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve. Jeg putter glasuren i en sprøjtepose, så der kan laves fine mønstre. Der kan pyntes yderligere med spiselige blomster, kandiserede violer eller lidt blåbær. Hvid chokolade er også rigtig godt som pynt!

God bagelyst.

Kærlige hilsner fra Mette Marie <3<3<3

image

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.