Mette Maries Glutenfri Hveder

 

image

Dagen før st. Bededag sidste år husker jeg TYDELIGT! Jeg havde kun haft åbent i det lille Bageatelier lidt over 4 måneder, og denne her dag var den første dag hvor jeg blev mere eller mindre stormet. Virkelig mange ønskede glutenfri hveder, og jeg forstår det godt, mange havde ikke fået det i årevis. Desværre gik strømmen i halvdelen af Fredensborg by denne dag og jeg kunne ikke bage noget i et par timer om formiddagen… Krise!! Så jeg tænker at i skal have opskrften i år ? De kan sagtens bages dagen før, og de kan også fryses.

Opskriften gir 12-13 stk

5 dl. lun mælk (jeg bruger rismælk)

100 gr. smeltet smør (eller mælkefrit alternativ)

50 gr. gær

35 gr. Loppefrøskaller (jeg bruger øko fra Urtekram eller Biogan)

3 øko æg

2 tsk. salt (jeg bruger fint Atlanterhavssalt, bruger du middelhavssalt eller hvidt køkkensalt brug kun 1 tsk)

2 tsk. sukker

1 tsk. kardemomme (stødt)

100 gr. majsmel

100 gr. majsstivelse

300 gr. fuldkornsrimel (samt lidt ekstra til udrulning)

Gæren udrøres i den lune mælk og det smeltede smør. Tilsæt loppefrøskaller og æg, lad det lige stå en 5 min og gelerer mens du vejer melet af. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt igennem. Lad dejen hæve en lille times tid.

Dejen lægges ud på meldrysset bord og trilles til en lang pølse, som skæres i passende stykker (12-13 stk) sættes i en bradepande hvor de lige rør hinanden og lad efterhæve en 20 min. Pensles med sammenpisket æg, kaffe eller rismælk og bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Flækkes og ristes ved høj varme inden de spises.

Go bagelyst ?

Kh. Mette Marie ❤️❤️❤️

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.