Mette Marie’s Glutenfri Kringle

image

Altså den her opskrift, den er GO! Aldrig har jeg fået SÅ mange komplimenter på mit bagværk som på denne her opskrift, og også fra folk som ellers spiser gluten. Mange har også spurgt om jeg ikke ville gi dem opskriften, sidst en gravid kvinde bosat i Frankrig med kringle cravings og hun skal da have sin kringle skal hun, så derfor deler jeg nu min opskrift med jer. Der indgår rigelige mængder SMØR, men det kan altså byttes ud med laktosefri smør eller plantemargarine i fald du ikke tåler mælkeprodukter.

Til 2 stænger:

40 gr. Gær
25 gr. Loppefrøskaller
2,5 dl. Rismælk (eller anden mælk)
150 gr. Smeltet smør (evt. Laktosefri eller plantemargarine)
2 øko æg
2 spk. Rørsukker
1 tsk. Vanillesukker eller vanillepulver
1 tsk. Stødt Kardemomme
1 tsk. Salt
100 gr. Majsstivelse
150 gr. Rismel
200 gr. Koldt smør til udrulningen

Fyld:

200 gr. Marcipan
100 gr. Rørsukker
100 gr. Blødt smør

Evt. Rosiner hvis man er til det.
Æg til pensling samt hakkede mandler til drys

Hvid glasur til pynt

– Smelt smørret og tilsæt mælken, blandingen skulle nu gerne være lun, rør gæren ud heri samt loppefrøskallerne. Tilsæt så æg samt resten af ingredienserne. Det hele røres godt og blandingen er lidt lind, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel her. Stil til hævning et lunt sted en go times tid.

Rør imens fyldet godt sammen.

Efter hævningen er dejen blevet mere fast og medgørlig, læg ud på et meldrysset bord og tilsæt her mere mel hvis dejen klistrer, dejen rulles ud til en rektangel, og nu skæres den kolde smør i tynde skiver og lægges på den ene halvdel af dejen, resten af dejen foldes over og kanterne trykkes til. Rulles forsigtigt ud til aflang rektangel igen og fold så begge ender ind så de overlapper på midten og der kommer 3 lag, rulles ud og foldes en gang til på samme måde. Brug godt med mel på bord og kagerulle. Så rulles dejen ud i lang rektangel, læg marcipanfyldet på midten og drys evt. Med rosiner. Fold siderne ind over fyldet så de overlapper hinanden, skær over i 2 og læg på en bageplade, pres lige enderne lidt sammen så marcipanen ikke ryger ud. Pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler.

Bages ved 175* varmluft i ca. 25 minutter til skønt gylden.

Tages ud og køles lidt af. Pynt evt. Med hvid glasur, det smager ret skønt. Og så er det bare at invitere nogen på the eller kaffe og kringle ?

Kringlen fryser fint, og skal bare lige lunes lidt efter optøning, så er den som nybagt.

God bagelyst☺️

Kærlige hilsner fra Mette Marie ❤️❤️❤️

image image image image image image image image

Tags: , , , ,

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.